2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Fizetések: a kormány ne nyerészkedjen!

Az MSZP gyalázatosnak tartja, hogy a kormány az emberek kárára akar spórolni a fizetések utalásánál.

„Az MSZP felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy ne nyerészkedjen a később elutalt fizetéseken! Térjenek vissza az MSZP kormányzása alatt bevált rendhez, amikor mindenki a hónap első napjaiban megkapta a fizetését, aki pedig késve jut hozzá a pénzéhez, annak a késedelem idejére a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat ötszörösével megegyező mértékű kamatot fizessenek!” Ezt Gúr Nándor, az MSZP miskolci országgyűlési képviselője közölte kedden annak kapcsán, hogy a Magyar Államkincstár vezetője a napokban „szokásjognak” nevezte a hónap első napjaiban történő utalást és elismerte: a jövőben szándékosan később fizetik ki az emberek fizetését, mivel ez éves szinten 2 milliárd forintos megtakarítást hoz a Fidesz-kormány által felügyelt költségvetésnek.

„Az MSZP gyalázatosnak tartja, hogy a kormány az emberek kárára akar spórolni a fizetések utalásánál! Az pedig egyenesen vérlázító, hogy sokan még a későbbi utalási határidő lejártán túl sem kapják meg a fizetésüket! Az MSZP-kormány idején a magyar emberek időben, minden hónap első napjaiban megkapták a fizetésüket és az összes egyéb járandóságukat. Ma, 2016-ban a Fidesz kormányzása alatt nem hogy a fizetésemelésért, de még a fizetésekért is küzdeni kell hónapról hónapra. Ez nem maradhat így, a Fidesz-kormány nem nyerészkedhet később elutalt fizetéseken a magyar emberek kárára!” – írta a szocialista képviselő.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…