2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Fidesz: veszélyes ötlet a feltétel nélküli alapjövedelem

 Veszélyes ötletelgetésnek nevezte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló elképzeléseket hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport szombaton jelentette be, hogy azt javasolják: Magyarországon mindenkinek járjon feltétel nélkül alapjövedelem. A modellt neves szociológusok, közgazdászok és pénzügyi szakemberek ismertették egy konferencián. Az MSZP üdvözölte az ötletet.

Hoppál Péter azt mondta: “a szocialisták nagyon veszélyes blöffbe kezdtek”, beálltak egy “veszélyes ötletelgetés” mögé. Rámutatott, hogy a feltétel nélküli alapjövedelem a tehetős embereknek ugyanúgy járna, mint a szegény sorban élőknek, és a munkavállalók is ugyanúgy megkapnák, mint akik nem dolgoznak.

Szakértők számítása szerint az ilyen alapellátás költsége elérhetné a tízezer milliárd forintot – közölte a kormánypárt szóvivője, hozzátéve, hogy ezért nagyon veszélyesnek tartják a költségvetésre nézve is.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …