2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Fidesz-MSZP: Álszent tülekedés az avasi lakosság szavazataiért

Az önkormányzati választások előszeleként a Fidesz és az MSZP kommunikációs csatába kezdett az avasi lakosság szavazatainak megszerzéséért – mondta keddi sajtótájékoztatóján Badány Lajos. A Jobbik miskolci alelnöke úgy látja: mindkét párt számára csak az avasi választási vereségüket követően lett „égetően fontos” az immár 9 éve húzódó, fészekrakós probléma megoldása. Pilátusként mossák kezüket, miközben egymásra mutogatnak, majd egyesített kórusban a helyzet rendezéséért már évek óta következetesen szót emelő Jobbik képviselőit becsmérelik – állapította meg.
Felhívta a figyelmet arra, hogy minden erkölcsi alapot nélkülöz a szocialista párt részéről bármilyen jellegű kritikai észrevétel megfogalmazása a fészekrakó problémával kapcsolatban. Most úgy tesznek, mintha ez a tarthatatlan állapot tőlük függetlenül alakult volna ki. Emlékeztette a kérdésben múlt héten megnyilatkozó Földesi Norbert szocialista frakcióvezetőt arra a tényre, hogy a fészekrakókat 2005-ben az MSZP-s városvezetés alatt kezdték el betelepíteni az Avasra, és egy önkormányzati cikluson keresztül pártja érdektelenül szemlélte végig a városrész haláltusáját.

Erre ráerősítendő, az ügyben 4 éve tehetetlenkedő fideszes városvezetés a közpénzen fenntartott nyomtatott sajtót pártpropaganda célokra felhasználva, most teljes médiaoffenzívába kezdett ugyanebben a témában – hangsúlyozta Badány. Egyben emlékeztette a kérdésben megszólaló fideszes politikusokat is arra, hogy négy évük volt a horribilis köztartozásokat felhalmozó, társadalmi együttélésre képtelen fészekrakók kilakoltatására. Az eredmény mindössze a „fészekrakós” lakások töredékének az adófizetők pénzén történő megvásárlása, a közszolgáltatók felé felhalmozott több milliós adósságok és közös költség hátralékok áthárítása a tisztességesen fizető miskolciakra, és helyi lakóközösségekre.

Az avasi lakosság pedig megbizonyosodhatott arról, hogy április 6-án helyes döntést hozott, hiszen csak a Jobbikra leadott szavazatokkal lehetett legalább intézkedési látszathajlandóságot kierőszakolni a regnáló városvezetésből. Az önkormányzati választásokat követően pedig a Jobbik nem szavazatszerzési kényszerből, hanem a miskolci lakosság tényleges érdekeit szem előtt tartva fogja rendezni a kérdést – zárta sajtótájékoztatóját az alelnök.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…