2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fidesz: A szocialisták hazudnak és a baráti cégeikért aggódnak

 (Reagálás Varga László, MSZP 2014. január 10-ei nyilatkozatára)
Varga László, aki – ha Gyurcsány Ferenc is megengedi – a szocialisták országgyűlési képviselő-jelöltje ugyanúgy hazudik, ahogy tette azt pártjával együtt régen is. A szocialisták valójában soha nem a magyarok terheiért aggódnak, csak az üzleti érdekeikért.
Varga László szocialista politikus egy olyan cégért emelte fel szavát, amely baráti érdekeltségébe tartozik és korábban elmulasztott viziközmű-fejlesztési hozzájárulást fizetni. Állításaival ellentétben viziközmű-fejlesztési hozzájárulást nem csak mostantól kell fizetni, hanem évtizedek óta. A Víziközmű-törvény szerint ennek megfizetése minden vállalkozás számára kötelező, és az is volt, és ez országos érvényű. A MIVÍZ Zrt. már 2005-ben átalakult, és MIVÍZ Kft. lett, amit tudnia kellene a képviselő úrnak, hiszen ez, az ő közreműködésével is tevékenykedő városvezetés idején volt. Akkor ők vertek szét egy évtizedekig jól működő rendszert pusztán egyéni érdekek kiszolgálása miatt.
Hazudnak a szocialisták a foglalkoztatásról is. A Gyurcsány-korszakkal ellentétben, amikor a szocialisták megduplázták a munkanélküliséget, ma Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatásban is. A 2010-es kormányváltás óta folyamatosan nőtt a foglalkoztatottak száma, ahogy az országban, úgy Borsodban is. 22 éve nem dolgoztak annyian, mint most. A foglalkoztatottak száma meghaladja a 4 milliót. Miskolcon közel 13 ezer főről 9 ezer fő alá csökkent a munkanélküliek száma. A Fidesz-kormány segély helyett munkát és érte fizetést kínál az álláskeresőknek is. A közfoglalkoztatás 300 ezer család megélhetését biztosítja.
A szocialistákkal ellentétben, akik a magyarok terheit mindig csak növelték, a Fidesz csökkentette a munkavállalók terheit, a rezsit, családi adórendszert vezetett be, 2010 óta minden évben emelte a minimálbért és béremelési programokat indított a pedagógusoknak, az egészségügyi, a szociális és gyermekvédelmi dolgozóknak.
Sebestyén László, országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek