2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Fidesz: a baloldal ma is a magyar érdekek ellen harcol

“Szemben a bukott baloldali kispártokkal, amelyek mindent, ami csak mozgatható volt, kiárusítottak, a Fidesz-kormány a nemzeti vagyon védelméért és visszaszerzéséért dolgozik” – így reagált a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MSZP frakcióvezető-helyettesének nyilatkozatára az E.ON gáztározóinak megvásárlásával kapcsolatban. Tóth Bertalan (MSZP) korábban azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök “lebukott”, hiszen a napokban nyilvánosságra került dokumentumokból kiderült, hogy “közel 600 milliárd forintot égetett el” a vásárlással.  
A Fidesz válaszközleményében – amelyet az MTI-hez is eljuttatott – azonban azt írta: az E.ON földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása szociális- és energiabiztonságot garantál a magyar emberek számára.
Garantálja a rezsicsökkentés biztonságát és olyan eszközt ad a kormány kezébe,  amellyel végre beleszólása lehet a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe – fűzték hozzá.
“Magyarország többé nem áll kiszolgáltatottan és feltett kezekkel a lakosság gázellátását érintő ügyek előtt” – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt. A gázüzletág visszaszerzése nemzetbiztonsági és energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen érték – közölték.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum