2022. 08. 17. szerda

Jácint
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF

Feketekassza: Van-e félnivalója a Fidesznek és a nyíregyházi vállalkozónak?

A Jobbik szerint a Fidesz egyre kínosabban magyarázkodik a feketekassza-ügyben, ami felveti a kérdést, van-e félnivalója a kormánypártnak, mint ahogy az is kérdés, van-e félnivalója az ügyet kirobbantó nyíregyházi vállalkozónak.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján felidézte: kezdetben Kriza Ákos azt mondta, nem ismeri Lakatos Miklóst. Később elismerte, hogy a kabinetvezető-helyettese találkozhatott a vállalkozóval. Aztán kiderült, nemcsak találkozott vele, de közös céget is létrehoztak Lakatos feleségével. Ezután együttműködésről szóló levelek kerültek elő, amelyeket a polgármester hivatali e-mail címéről küldtek Lakatosnak. Ennek kapcsán Kriza jegyzője kijelentette, az egykori kabinetvezető-helyettes túllépte hatáskörét, amikor leveleket írt a polgármester nevében, noha azokat nem is ő, hanem a polgármester titkárságvezetője írta alá.

Jakab szerint egyre többen teszik fel a kérdést: van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, valóban osztogattak-e táskából elszámolás nélkül milliókat a városházán, ahogy azt a vállalkozó állítja? Mint mondta, látva a zavaros nyilatkozatokat, ezekre a kérdésekre már nem a városvezetéstől, hanem a rendőrségtől várnak választ. Tudni szeretnék, van-e félnivalója feketekassza-ügyben a Fidesznek.

Ugyanakkor az is fontos kérdés – tette hozzá –, van-e félnivalója az ügyet kirobbantó vállalkozónak, aki az N1 TV-nek hosszan ecsetelte, attól tart, és mások is azt üzenték neki: „nem biztos, hogy ágyban, párnák közt fog meghalni”. A Jobbik szerint sokatmondó, hogy egy vállalkozó, aki úgy döntött, feltárja a fideszes feketekassza-ügy részleteit attól tart, hogy ezért akár komoly bántódása is eshet. „Vajon milyen érdekeket sérthet az, akinek a magát kereszténynek és konzervatívnak nevező kormány idején ettől kell félnie?” – tette fel a kérdést a Jobbik képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek