2021. 07. 28. szerda

Szabolcs
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

FEKETE KEDD – 10.000 KOPORSÓ ORSZÁGA LETTÜNK!

Szembe kell néznünk a ténnyel, hogy a kormány elhibázott, embertelen és önző járványkezelése nemzeti tragédiába sodorta az országot. Ez a tragédia szükségtelen volt, és elkerülhető lett volna felelősségteljes intézkedésekkel. Orbán Viktor és kormánya próbálja mindenki másra áthárítani a felelősséget, de ezért a katasztrófáért Orbánt személy szerint felelősség terheli.

Az EU járványügyi központja (ECDC) szerint a magyar Covid-19 kumulált halálozás a harmadik legmagasabb az EU-ban és a teljes járványidőszak halálozási száma is többszöröse a hasonló méretű és a környező országokénak. Ezzel egyidejűleg az utóbbi hónapokban, a KSH adatai szerint, a nem Covid halálozás is soha nem látott rekordokat dönt. Arra, hogy más európai országokkal összevetve Magyarországon ennyivel több emberéletet követelt a járvány, semmilyen más magyarázat nincs, mint az Orbán-kormány alkalmatlansága, önzése és képmutatása. Az elhunyt 10.000 fő megfelel egy magyar város teljes lakosságának, és ötszöröse az 1956-ban a barikádokon elesett magyarokénak. A Covid-ban elhunytak közül sokan sajnos teljesen értelmetlenül és szükségtelenül fejezték be idejekorán életüket, mert a haláluk elkerülhető lett volna, ha a – minden hatalommal felruházott – kormány idejében cselekszik, illetve helyes döntéseket hoz.

Számos szakember véleménye és számtalan nemzetközi példa bizonyítja, hogy lett volna idő felkészülni, tömegesen tesztelni, izolálni a fertőzést, észszerű korlátozásokat bevezetni, ahogyan azt más országok felelős kormányai meg is tették. Lett volna idő, ha a rendelkezésre álló időt nem pocsékolja el az Orbán-kormány, és a nyarat nem adriai jachtozással töltik a felkészülés helyett.

De a „gazdaságvédelmi intézkedéseknek” álcázott közpénzlopások sem segítettek a járványkezelésben. Mára a napnál is világosabb, hogy nem gazdaságvédelemről volt szó hanem „gazdaGságvédelemről”. A járvány elleni védekezés ürügyén további ezermilliárdok vándoroltak Orbán strómanjainak és rokonainak zsebébe, és nem mellékesen további lépések történnek a demokrácia felszámolására, az önkormányzatok és az ellenzéki pártok ellehetetlenítésére. A gazdaság romokban, a munkanélküliség, az infláció, az államadósság szintén rekordokat dönt. Friss európai jelentés szerint Magyarország az EU harmadik legszegényebb országa lett! Vagyis tíz év Fidesz kormányzás eredményeként még jobban lemaradtunk, még jobban elszegényedtünk… (https://ec.europa.eu/eurostat/documents/portlet_file_entry/2995521/2-15122020-BP-EN.pdf/cd3fcb0f-faee-d0ce-0916-9be3ac231210).

Orbán a kormányzást hatalmi játszmának tekinti, és a hatalmon maradásért bármit feláldoz, ha kell, emberéleteket is. Azonban a néppárti Jobbik nem tűrheti szótlanul egy cezaromániás ember ámokfutását és szolgalelkű mameluk kormányának elhibázott válságkezelését, hiszen annak immáron egy Csorna városnyi magyar ember esett áldozatul.

„Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal… így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel.” (Máté 23)

Jobbik Magyarországért Mozgalom, a valódi magyar néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum