2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF

Fagyhalál/11

Az őszi hideg beállta óta tizenegyen szenvedtek fagyhalált Magyarországon – tudatta a Magyar Szociális Fórum kedden.

Az áldozatok többsége saját fűtetlen otthonában hűlt ki, illetve kórházba szállítása közben, vagy bekerülése után halt meg, kisebb részük pedig a szabad ég alatt – tájékoztatott az emberjogi fórum, mely évről-évre figyelemmel kíséri a tömeges pusztulást.

Az MSZF áprilisi kimutatása szerint 2019-2020 telén 175-en fagytak meg. Összehasonlításul közölte a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatát is, miszerint 2019-ben, egész évben 193-an vesztették életüket a „túlságosan nagy hideg hatásai” következtében.

A Szociális Fórum szerint közel 9 ezren fagytak halálra a rendszerváltás óta. A tömeges életvesztés fő okát a tömeges kilakoltatások miatt keletkezett hajléktalanságban, a szociális bérlakások hiányában, az egészségügyi és a szociális gondoskodás, főleg az idős, elesett emberekkel való gondoskodás elhanyagolásában jelölte meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…