2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Ez a Fidesz „nagy telepfelszámolása”

A Fidesz olyan rendeletmódosítást szavazott meg a város csütörtöki közgyűlésén, amelynek eredményeként az önkormányzati ingatlanokat putrikká züllesztő bérlőknek csupán a bontásra ítélt ingatlant kell elhagyniuk kétmillió forintért cserébe, Miskolcot azonban nem, vagyis a jogszabály alkalmatlan a gettók felszámolására – hívta fel a figyelmet pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter.
A Jobbik önkormányzati képviselője azt mondta, miközben a Fidesz arról beszél, hogy felszámolja a város nyomortelepeit, mindössze annyit várnak el az antiszociális bérlőktől, hogy a kapott kétmillió forintból más településen vásároljanak ingatlant, azt azonban nem, hogy ott létesítsenek is lakcímet. Vagyis az összeg megszerzéséhez elég az is, ha valaki megveszi a vidéki rokonának a putriját némi apróért, anélkül, hogy odaköltözne.  A rendbontó bérlő ezzel máris teljesítette a kétmillió forint feltételét, miközben a fennmaradó pénzből bérelhet, vagy vásárolhat is ingatlant Miskolc bármely cigánytelepén – ez Lyukóban néhány tízezerből már megoldható –, vagy egyszerűen csak beköltözik az avasi fészekrakós rokonokhoz immár milliós összeggel a zsebében. Tekintve pedig, hogy továbbra is miskolci lakcímmel fog rendelkezni, a kétmillió forint mellé a segélyt is a miskolciaktól fogja kapni.

Jakab Péter hozzátette: „mielőtt megérkezik a Fidesz cáfolata” fontos leszögezni, hogy ezt nemcsak a Jobbik állítja, de ezt erősítette meg a polgármesteri hivatal előterjesztői képviselője is Miskolc közbiztonsági bizottságának ülésén.

Ezek után a jobbikos politikus szerint nyilvánvaló, mi a Fidesz valódi célja a „gettóhaknival”: négy év semmittevés, és a város kiemelten veszélyeztetett településsé nyilvánítása után úgy akarnak kommunikációs trükkökkel rendpárti szavazókat szerezni, hogy közben a rendbontó szavazóikat nemcsak Miskolcon tartják, de kétmillió forinttal meg is vásárolják őket.

A választók a valódi telepfelszámolást csak a Jobbiktól várhatják, nyomatékosította Jakab Péter, aki szerint a hatályos jogszabályok következetes alkalmazásán alapuló érpataki modellel újabb pénzek bevonása nélküli is megszüntethetőek Miskolc gettói, a módszerről azonban jelenleg a Fidesz hallani sem akar.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum