2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Erőszakos bűnesetek jelzik a rend hiányát Ongán

Míg a rendőrség beszámolója szerint csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Ongán, addig az elmúlt hónapokban több súlyos, erőszakos bűncselekmény is történt a városban.

A Jobbik Ongai Szervezete megdöbbenéssel értesült arról az egymást követő két támadásról, amelyet városunkban nemrég követtek el nők ellen, múlt hét csütörtökön pedig egy idős férfi a saját háza mellett vált fényes nappal erőszakos bűncselekmény áldozatává: egy kisebb csoport gyümölcsöt próbált lopni a kertjéből, az őket tetten érő bácsit pedig megütötték, illetve kővel fejbe dobták, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva.

Talán mindez megelőzhető lett volna, ha Madzin Tibor, Onga polgármestere által már a 2010-es választási kampány során hangoztatott Ongai Rendőrőrs megvalósul, és ma már állandó rendőri jelenlét lenne a településen. Rendőrőrs nincs, helyette 2010 és 2011 között közel a duplájára nőtt a regisztrált bűncselekmények száma, a 2014-es adatok pedig meg sem közelítik a 2010-es állapotot. Mindezek tükrében elgondolkodtató, hogy a település közbiztonsági helyzetéről szóló rendőrségi beszámolóra a Jobbik kivételével mind polgármester úr, mind a képviselő-testület többsége igent mondott.

A Jobbik az eddiginél sokkal határozottabb fellépést vár el a rendőrségtől, hiszen az elmúlt időszak támadásai is azt bizonyíthatják, hogy az elkövetők számára nem jelentenek reális visszatartó erőt a belügyi szervek eddigi intézkedései Ongán.

Hegedűs Edgár, a Jobbik ongai önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum