2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Érdemelvű szociális ellátást szorgalmaz a Jobbik

A Jobbik szerint olyan szociális támogatási rendszer bevezetésére van szükség, amely nemcsak a rászorultsági elvet veszi alapul, de azt is, hogy a segélyezett életvitele megfelel-e a közösség elvárásainak. Erről beszélt kedden Miskolcon Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője és Jakab Péter, a párt helyi frakcióvezetője. Miskolcon le kell bontani az MSZP és a Fidesz által felépített segélykultúrát, amelynek részeként az elmúlt években több tízezren költöztek a borsodi megyeszékhelyre a segélyek reményében – mondta Jakab Péter, aki szerint a Fidesz az elmúlt ciklusban olyan helyekre is fizetett lakhatási támogatást, ahol lakás nem is volt, emellett a rendezett porta meglétét sem ellenőrizték megfelelően. A politikus hangsúlyozta, Miskolcon sokan élnek szegénységben, az átlagkereset messze elmarad az országos átlagtól. Velük szemben lenne tisztességtelen, ha a keservesen kitermelt adóforintjaikból ingyenélőket támogatna az önkormányzat azok helyett, akik valóban rászorulnak. Mint mondta, a Fidesz az idei évben a költségvetésben kevesebbet fog szociális kiadásokra elkülöníteni, ez pedig azt jelenti, hogy a tisztességes emberek ellátása csak akkor garantálható, ha a rendszert sikerül megtisztítani a tisztességtelenektől.

Vágó Sebestyén szerint erre megoldás lehet egy pontrendszer kidolgozása, amely objektív módon, pontok és büntetőpontok segítségével teszi mérhetővé például egy porta rendezettségét. Szerinte az önkormányzati dolgozók sokszor megfélemlített helyzetben kénytelenek végezni a munkájukat, így viszont a környezettanulmányok nem biztos, hogy a valóságot fedik. Ezért is lenne szükség egy objektív mérőrendszerre. Hozzátette, a társadalom jogos elvárása, hogy aki segélyt igényel, az feleljen meg az alapvető társadalmi normáknak, annál is inkább, mert a szociális rendszer átalakítása miatt az önkormányzatoknak saját zsebből kell kitermelniük a szociális támogatások összegét. Ezt az önkormányzatok többsége vagy úgy fogja teljesíteni, hogy ellátási formákat szüntet meg, vagy úgy, hogy újabb sarcokat vet ki a bérből és fizetésből élőkre – véli a Jobbik országgyűlési képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum