2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF

Erdélyben kaptak segítséget azok a fiatalok, akik a leginkább rászorulnak

A héten egy erdélyi gyermekotthon kapott támogatást Budapestről és Marosvásárhelyről egyszerre.

Egy csíkszeredai pap közösségi média posztokban látta meg, hogy a Szcientológia önkéntes lelkészek rendszeresen segítenek rászorulókon, ezért hozzájuk fordult azzal a kérdéssel, lehetséges-e, hogy egy erdélyi árvaházat is támogassanak.

A válasz azonnal igen volt, hisz már korábban is jutattak el adományokat egy másik erdélyi gyermekotthonnak, most már csak a karantén-kötelezettség feloldását kellett megvárniuk.

Ez végre megtörtént, így a héten el is indultak az önkéntes lelkészek egy rakománnyal Erdélybe. Ráadásul nem mentek egyedül. Értesítették a marosvásárhelyi önkéntes lelkész társaikat is, akik szintén gyűjtöttek az alapítvány részére adományokat, így két irányból is érkezett segítség Csíkszeredára!

Tartós élelmiszereken kívül hatszáz kiló tisztító- és tisztálkodási szert, piperét vittek Budapestről, továbbá a gyerekeknek pudingot, csokoládét és rágcsálnivalókat is. Még az óriási dinnyék is jól bírták a hosszú utat! Marosvásárhelyről pedig több ezer pelenkát, két bála Kanadából érkezett (fertőtlenített) gyermekruhát, de kolbászt, friss kenyeret és mirelit zöldséget is hoztak az önkéntesek.

A gyermekotthonokat működtető alapítvány munkatársai örömmel fogadták az adományokat, hiszen sok rászoruló gyermekért vállalnak felelőséget egész Erdélyben: a legkisebbektől az ifjú, pályakezdő felnőttekig, és nemcsak olyan lakóik vannak, akik ténylegesen árvák, hanem olyan hátrányos helyzetűek is, akikről a szüleik nem tudnak gondoskodni. A gyerekek így esélyt kapnak arra, hogy stabil, boldog, erkölcsös és sikeres felnőttek legyenek, és ebben nagyon szép eredményeket érnek el az alapítványnál, ami abból is látszik, hogy számos fiatal visszatér a gyermekotthonba segítőnek.

Összefogással azokat igazán felemelő segíteni, akik a legtöbbet tesznek másokért!

És jó, hogy a közösségi médiának nincs határa, éppúgy, ahogy a nemzetnek sincs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum