2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

EP-választás – Pelczné: a nemzeti érdekeket kell képviselni

 A nemzeti érdekek európai parlamenti (EP) érvényesítésének fontosságáról beszélt a Fidesz-KDNP EP-listavezetője szerdai miskolci sajtótájékoztatóján.

Az Európai Unió elvesztette az iránytűjét, a magyarok pedig segíthetnek az útkeresésben, ezért nem mindegy, hogy a következő időszakban milyen lesz a képviselet Brüsszelben – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó, hozzáfűzve, ezért szükséges a nemzeti érdekeket érvényesítő gondolkodásmód az Európai Parlamentben.

“A nemzetek Európájában hiszünk”, ahol a szuverén tagállamok együttműködése sokkal hatékonyabb lehet saját érdekeik alapján, mint föderációs megközelítésben – hangoztatta a képviselőjelölt.

Kifogásolta, hogy – mint mondta – az elmúlt négy évben a szocialista képviselők mindent megtettek azért, hogy Magyarország hitelességét csorbítsák, és rossz színben tüntessék fel az Orbán-kormány politikáját, amely egyedi volt. A kormány felismerte ugyanis, hogy válság van, amely hagyományos megoldásokkal nem kezelhető. Az eredmények ezeket az intézkedéseket igazolták – érvelt a fideszes politikus.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője közölte: az a cél, hogy a nemzeti érdekek hangsúlyossá váljanak Brüsszelben, és így az elmúlt időszak eredményeit is meg tudják védeni, ahogyan ez elvárható egy EP-képviselőtől – mondta.

Olyan Európai Uniót szeretnének – folytatta -, amely tiszteletben tartja a tagállamok jogait, nem szól bele a tagállamok hatáskörébe tartozó döntésekbe, a versenyképességi előnyöket pedig nem gyengítik közös szabályokkal, hanem éppen ellenkezőleg, erősítik.

Csöbör Katalin választókerületi elnök, fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, nagyon fontos választás előtt áll Magyarország, ugyanis az ország uniós képviseletén is múlik majd, hogy az Orbán-kormány zavartalanul folytathassa azt a munkát, amelyet elkezdett. Arra kérte a választókat, hogy az áprilisi választásokhoz hasonlóan támogassák a Fidesz-KDNP listáját az EP-választáson.

Utalt a rezsicsökkentés és a földtörvény eredményeire, és kiemelte az uniós támogatások fontosságát. A miskolci térséggel kapcsolatban a Zöld nyíl elnevezésű projektet említette, amely a miskolci villamosvonal fejlesztését jelenti, illetve a vállalkozások támogatását, valamint a selyemréti standfürdő fejlesztését, amelyhez szintén uniós forrásokat vettek igénybe.

– MTI –

Fotó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum