2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

ÉN,Te,Ő,Mi,Ti,Ők: újabb 25 milliós program valósul meg

SIKERESEN LEZÁRULT AZ „ÉN, TE,Ő – MI, TI, ŐK” CÍMŰ PÁLYÁZATI PROGRAMUNK

Az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 100% -os támogatási intenzitással, 24. 999. 800.- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Bükkaranyos Községüzemeltetési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0388 „Én, Te, Ő – Mi, Ti, Ők” című projektjét, amely 2014. szeptember 1. és 2015. június 30. között sikeresen megvalósult.
A projekt során hat település hat oktatási – nevelési intézményének bevonásával különböző, tanórán kívüli közösségi programok valósultak meg táborok, illetve témahetek keretében, összesen 300 fő gyermek részvételével.
A programban résztvevő iskolák felsorolása településenként:
–    Bükkaranyos: Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda
–    Harsány: Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda
–    Kisgyőr: Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda
–    Emőd: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Szakiskola
–    Nyékládháza: Kossuth Lajos Általános Iskola
–    Mályi: Móra Ferenc Két – tanítási nyelvű Általános Iskola
A programban óvodai intézményként Bükkaranyoson, az Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda vett részt.
Számos közös nevezőn alapuló – formálisan még nem strukturált – szövetségük igen fontos pillére mindennapi életüknek, illetve a helységek működésének egyaránt, az egyes oktatási – nevelési intézmények és az önkormányzatok vezetői igen szerteágazó és tartalmas kapcsolatot ápolnak egymással, a közvetlen tapasztalatcseréktől kezdődően a tudatos közösségformálásig bezárólag.
A projekt fő célkitűzése: Táborok keretén belül olyan közösségi programok szervezése, amelyek hozzájárulnak a személyiség és képességek fejlődéséhez az egyéni önmegvalósítástól a tudatos közösségformáló akaratig.
A programsorozat két – külön – külön félévben megvalósítandó – egymásra épülő egységből állt. Az első félév tematikája az ÉN, TE, Ő, a második félév tematikája a MI, TI, ŐK címet kapta, a névmások jelentéstartalma jól jellemzi az alprogramokban foglaltakat.

A táborok és a témahetek a kulturális és művészeti nevelés eszközeinek segítségével valósultak meg, a legkülönbözőbb programelemek bevonásával, mint például: drámapedagógiai foglalkozások, művészeti kompetenciák fejlesztése, mesefoglalkozás. A képességek fejlesztése interaktív módon, játékos gyakorlatokon keresztül történtek.
A projektet az egyes táborok rajzfeladatai során készült alkotásokból álló kiállítás zárta, amelyek Bükkaranyos község Művelődési Házában kerültek a nagyközönség elé, megnyitóján valamennyi érintett település lakói, a gyermekek és családtagjaik, az önkormányzatok és intézmények vezetői, tisztségviselői egyaránt részt vettek.
A Bükkaranyos Községüzemeltetési Közhasznú Nonprofit Kft. egyik legfontosabb missziójának tekinti a gyermeknevelési feladatok szakszerű és tartalmas ellátásában való hatékony közreműködést.
A szervezet szolgáltatási kínálata a projekt megvalósításával jelentős mértékben szélesedett, a programban résztvevő egyes tagiskolák tanulói közül meglehetősen sok növendék számára egyáltalán nem adatott még meg táborozási lehetőség, nem beszélve a témahetek nevelési – oktatási tematikájáról, amely elengedhetetlenül szükséges funkciókat hordozott.
Hisszük, hogy a gyermeklakosság oktatási – nevelési rendszerének szélesítése újabb, jelentős esélyt képes teremteni a jövő nemzedék számára – elsősorban a társadalmi beilleszkedés és az emberi kapcsolatok területén.
Reméljük, sikerült általános iskola felső tagozatos gyermekeinknek segítséget nyújtanunk a teljes önállósághoz vezető rögös úton, hogy egészséges és önbizalommal teli, magabiztos felnőttekké váljanak. Nagyobb esélyük lehessen arra, hogy hazánk és a társadalom hasznos, tudatosan közösségi tagjai legyenek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum