2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Ellenzéki pártok: a kormány cserben hagyta az embereket

Az ellenzéki pártok elnökei megtartották az ötödik találkozójukat. A résztvevők egyetértettek abban, hogy kormány válságkezelése megbukott, mert miközben ezermilliárdokat szórtak el felesleges célokra, több százezer önhibáján kívül bajba jutott embert hagytak cserben. Az ellenzék azt követeli, hogy a kormány végre nyújtson valódi segítséget: emelje meg az álláskeresési járadék összegét és hosszabbítsa meg az időtartamát, emelje száz százalékra a táppénzét azoknak, akik koronavírusfertőzés miatt esnek ki a munkából, adjon legalább hetven százalékos bérpótlékot minden olyan szektorban, ahol a vállalkozások bevétele jelentősen csökkent, fizesse ki a szociális dolgozóknak az ötszázezer forintos bérkiegészítést, és teljes egészében kompenzálja az önkormányzatokat a helyi iparűzési adó elvonása miatt.

Az ellenzéki pártok ebben a nehéz időben is kiállnak a kormány által össztűz alá vett vidéki tudományegyetemek, s minden más felsőoktatási intézmény autonómiája mellett és elítélik a felsőoktatási intézmények közalapítványi fenntartásba adását. A Fidesz ezzel nem az oktatás színvonalának emelését, hanem a hatalmának bebetonozását, egyfajta árnyékállam létrehozását akarja elérni. 2022-ben a kormányváltást követően visszaadjuk az egyetemek és főiskolák autonómiáját, valamint garantáljuk a kormányzattól és a pártpolitikától mentes működésüket.

A kormányzati válságkezelés kudarca miatt az emberek most valódi válaszokra és közös megoldásokra várnak, ezért az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy tavasszal a közös programot társadalmi vitára bocsájtják.

DK

Jobbik

LMP

Momentum

MSZP

Párbeszéd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum