2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Ellenzéki összefogást szeretne a parlamenti választásokon az MSZP

A demokratikus ellenzék összefogásának fontosságát hangsúlyozták a felszólalók az MSZP országgyűlési választási programjának miskolci ismertetőjén hétfőn.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke a Tegyünk igazságot! című program ismertetésekor arról beszélt, hogy 2014-ben az emberek 55 százaléka nem a Fideszre szavazott. A kormányzó pártok viszont úgy alakították át a választási rendszert, hogy megnehezítsék az ellenzéki pártok és az ellenzéki szavazók dolgát – tette hozzá.
“Most még a választások előtt vagyunk. Ha összefogunk és szorosan együttműködünk, ha elindulunk miskolciak, borsodiak, úgy el lehet zavarni a kormányt, mint a huzat” – fogalmazott. Kunhalmi Ágnes szerint a kormány számára sok minden fontos, csak az emberek nem, ezért az ellenzéki pártok célja nem lehet más, mint az európai szintű egészségügy, oktatás és a társadalmi szolidaritás megteremtése.
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kifejtette, Pécsett már működik egy olyan – elsősorban a nehéz sorsú emberek megsegítésére szerveződő – összefogáson alapuló példa, amelyet országos szinten is szeretnének megvalósítani. Hangsúlyozta: erre van forgatókönyvük is, amely alapján az ellenzéki pártokkal közösen szeretnének indulni, közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelölttel. Együtt teremtve meg egy olyan erős nemzetet, ahol a legfontosabb a létbiztonság, az igazságosság és a szolidaritás – mondta.
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke – akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl – azt mondta, hogy 2018-ban nem egyszerű kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség. Meglátása szerint a kormány ma azt a gyakorlatot folytatja, hogy “miként lehet hatalommal sok pénzt csinálni, aztán pénzből még több hatalmat”. Ő is kiemelten fontosnak nevezte az összefogást. Úgy fogalmazott: ha az ellenzéki pártok nem tudnak ebben példát mutatni, akkor a szavazóktól sem várhatnak mást. Kijelentette: 2018-ban a társadalmi felemelkedés kormányát kell megalakítani azokra támaszkodva, akiket saját kormányuk nem enged felemelkedni.
Varga László, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, frakcióvezető-helyettes arról beszélt, hogy Miskolcon a jelenlegi önkormányzat csupán a 2010 előtt megkezdett fejlesztéseket fejezte be, újakat nem nagyon tud felmutatni. Hozzátette: olyan várost szeretnének, ahol a fiatalokat meg lehet tartani, és ahová az elköltözötteket vissza lehet csábítani.

MTI

Az országgyűlési választások képviselő jelöltjei:

DR. SIMON GÁBOR,
az MSZP miskolci elnöke

BERNÁTH ATTILA,
az MSZP Országos Választmányának elnökhelyettese

GÚR NÁNDOR,
az MSZP alelnöke

KORMOS ANNA,
az MSZP mezőcsáti politikusa
PAP ZSOLT,
az MSZP Borsod megyei elnökhelyettese

NYAKÓ ISTVÁN,
az MSZP ózdi elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum