2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Együtt: valóban 10 százalékos leépítés a vízágazatban a hazug és káros rezsicsökkentés miatt?

Együtt: valóban 10 százalékos leépítés a vízágazatban a hazug és káros rezsicsökkentés miatt?

Az Együtt a vízközműcégek vezetőit kérdezi A hírek szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 10%-os bértömeg csökkentést és ezzel együtt csoportos létszámleépítést tervez végrehajtani még ebben az évben. A szakszervezetek egységesen kiállnak a tervezett leépítés ellen.

A magyar emberek érdeke az lenne, hogy a szolgáltatások olcsóbbá váljanak, erről azonban szó sincs, hanem a hazug rezsicsökkentés okozta veszteséget a cafetéria juttatások megnyírásával és a munkavállalók létszámának csökkentésével, csoportos leépítéssel igazítják ki. A rezsicsökkentés ismét munkahelyekbe kerül.

Az Együtt felszólítja az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. illetékes cégvezetőit, hogy adjanak választ arra a kérdésre: igaz-e, az a híresztelés, hogy a rezsicsökkentéssel összefüggésben cégüknél elbocsátások lesznek? Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője emellett írásbeli kérdéssel fordul Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy kiderüljön, valóban lesznek-e leépítések, és ha igen, mekkorák?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek