2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Egységben dolgoznak Kriza leváltásáért

Hiába próbálja furkálni az MSZP-DK-Együtt-Lokálpatrióta szövetséget a Fidesz, még a listájuk is közös lesz.

Továbbra is teljes egységben dolgoznak dr. Kriza Ákos miskolci polgármester és a Fidesz leváltásáért a választási kampányban együttműködő demokratikus pártok, az MSZP, a DK és az Együtt, illetve a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület. Ennek bizonyítéka, hogy mind a 20 miskolci egyéni választókerületben közös jelöltet állítottak, s a kompenzációs listájuk is közös. Ez utóbbit pénteken nyújtották be, s azt a választási bizottság hétfőn este várhatóan nyilvántartásba is veszi.

Minderről a négy jelölőszervezet vezetői számoltak be hétfőn Miskolcon, a városháza előtt megtartott tájékoztatójukon.

Dr. Simon Gábor (MSZP) elmondta: politikai ellenfeleik rendre azzal támadják őket, hogy megbomlott a Fidesz és dr. Kriza Ákos leváltására szerveződött egység, politikailag sorra „mészárolják le” a választási kampányban együttműködő demokratikus pártok, az MSZP, a DK és az Együtt vezetőit. Ebből azonban egy szó sem igaz, továbbra is ugyanúgy dolgoznak a közös cél érdekében, mint amikor idén júliusban bejelentették együttműködésüket, s megnevezték közös jelöltjeiket is. A pénteken leadott, jelenleg a választási bizottság döntésére váró közös kompenzációs listát dr. Simon Gábor (MSZP) vezeti, második helyen dr. Tompa Sándor (DK), a harmadik helyen pedig Nagy-Korsa Judit (Együtt) szerepel.

Simon hangsúlyozta, hogy gőzerővel zajlik a városkonzultációs sorozatuk, programjukkal kapcsolatban – ahogyan azt megígérték – szeptember közepéig várják a miskolciak véleményét, javaslatait. Azt viszont már most el lehet mondani, hogy készülő programjuk Miskolc legnagyobb problémáira ad majd választ. A várost újra fejlődő pályára állítanák (2010 óta nem sikerült számottevő uniós, vagy állami forrásra szert tennie a városvezetésnek), javítanának a közbiztonságon (még 2010-ben is jobb volt a helyzet, mint most), s visszaállítanák Miskolcon a demokratikus normákat (a közpénzen fenntartott három önkormányzati médium jelenleg nem több a hatalmon lévő pártok silány propaganda-lapjánál, -tévéjénél).

Dr. Tompa Sándor (DK) kijelentette: azért dolgoznak, hogy minél kevesebb jelölt jusson be a három párt és a civil szervezet közös kompenzációs listájáról az önkormányzat közgyűlésébe. Ez ugyanis azt jelentené, hogy az egyéni választókerületi mandátumok többségét megszerezték, azaz sikerül majd stabil többséget biztosítani az általuk támogatott független polgármester, dr. Pásztor Albert munkájához. Iván Tamás (Együtt) is a töretlen együttműködésről, annak sikeres megőrzéséről beszélt, míg dr. Marton Gábor (Miskolc Lokálpatrióta Egyesület) azt hangsúlyozta: céljuk egy büszke és vidám városlakók által élt Miskolc megteremtése.

Képforrás: ezsakonline.hu

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…