2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Egyesült Afrikai Diaszpóra Közösség Magyarországon

A frissen alakult Egyesült Afrikai Diaszpóra Közösség Magyarországon Egyesület, azzal a céllal jött létre, hogy, mint közösség segítse a magyar-afrikai kétoldalú kapcsolatok erősödését. Szeretnék, hogy a magyarországi afrikai diaszpóra tagjai közelebb kerülhessenek egymáshoz, együttes erővel tudjanak tevékenykedni, ápolják az afrikai hagyományokat.

Céljuk megmutatni kulturális, vallási, közösségi értékeiket, segítve ezzel a társadalmi előítéletek csökkentését. Az egyesület által szervezett kulturális, gazdasági programok által szeretnék, hogy a magyar társadalom megismerje tevékenységüket és segítse a hazánkban élő afrikaiak magyar társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítését. Az egyesület egyik fő feladatának tekinti a toleranciaoktatást, a diszkrimináció és a rasszizmus, minden formája elleni küzdelmet, a megbélyegzés és az emberek közötti megértés elősegítését.

Az az általános tapasztalat, hogy az afrikai diaszpórák a transznacionális tér hálózatainak lényeges szereplőivé váltak, így az afrikai államok mára komolyan veszik saját diaszpóráikat, mint „fejlesztési tőkét” a két- és többoldalú kapcsolatépítés és fejlesztés okán is, amelyhez az egyesület szeretne a jövőben szintén hozzájárulni.

A fentiekre való tekintettel, a Magyarországon élő afrikai diaszpóra, mint közösség fontos szerepet játszik, a magyar-afrikai kétoldalú kapcsolatok megerősítésében. Így az egyesület részt vesz a magyar-afrikai szokások és a kultúra kölcsönös megismertetésében és népszerűsítésében. Közreműködik a magyar-afrikai kulturális élet hagyományainak további ápolásában, felkutatásában és megőrzésében. Segíti az erre vonatkozó kölcsönös megismertetés és fórumot teremt az eredmények közzétételére.

 

A bemutatkozó sajtóesemény időpontja: 2017. január 27., péntek 11.00

Helyszín: Café 57 Étterem, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum