2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Egyenlő bánásmódot követel a Jobbik

A Jobbik szerint felháborító és igazságtalan az a diszkrimináció, ami alapján a most bevezetett diákhitelre vonatkozó kedvezmény csak a nőknek szól és teljesen kizárja ez alól a férfiakat. A kormány intézkedése teljesen lenézi a férfiakat és csak részben, vagy egyáltalán nem képes kezelni egy létező, a családalapítást és gyermekvállalást súlyosan hátráltató tényezőt.

A határozat alapján jelenleg csupán a nők diákhiteleit érintik a kedvezmények viszont az édesapák diákhitel-tartozása ugyanúgy a családi költségvetést sújtja. Könnyen előfordulhat olyan eset, ahol a női félnek nincs, míg a férjének van diákhitele, így számukra semmilyen kedvezményt nem nyújt az intézkedés. Nem gondol a határozat azokra a sajnálatos esetekre sem, ahol a szülők elválnak, és az édesapa neveli a gyermeket, vagy esetleg a feleség elhalálozik.

A kormány ismét egy átgondolatlan, elkapkodott intézkedést tett le az asztalra, mely súlyosan diszkriminálja a családok tagjait. Úgy tűnik a diákhitel rendszerének teljes reformja a Jobbik-kormányra vár, ahogyan sok más a fiatalokat érintő probléma megoldása is. Amíg a Jobbik kormányon nem tud igazságosan eljárni, addig az ügyben az Egyenlő Bánásmód Hatóságához fordulunk.

Farkas Gergely, országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke és Völgyi Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum