2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Egy emberként küzd a település Vattán a felső tagozat megmaradásáért, Tállai Andrást válaszra sem méltatja őket

Egy emberként küzd a település Vattán a felső tagozat megmaradásáért, Tállai Andrást válaszra sem méltatja őket


Egészen elképesztő az a folyamat, ami Vattán a helyi általános iskola felső tagozatának Bükkábrányba helyezésével történik. Utánajártam az ügynek és kiderült, hogy közel 600 vattai és borsodgeszti lakos írta alá a petíciót, ami arról szól, hogy ne vigye el a tankerület a településről a felsőbb osztályokat. A legmegdöbbentőbb, hogy a tankerület vezetője a 2020. március 13-i önkormányzati ülésen nem volt hajlandó átvenni sem a petíciót. Ezután a szülői munkaközösség tértivevénnyel postázta számára illetve Tállai Andrásnak, a térség országgyűlési képviselőjének is. A tankerület vezetőjének válaszára másfél hónapot kellett várni, míg Tállai András a mai napig nem válaszolt, ismereteim szerint.
Lehet szakmai vagy politikai döntéseket hozni, a Mi Hazánk Mozgalom véleménye szerint azonban nem lehet semmibe venni azokat a választókat, akiknek az adóforintjaiból egy képviselő vagy épp egy tankerületi igazgató a fizetését kapja. Éppen ezért Szajlai János választókerületi elnökkel közösen levelet írtunk Tállai András képviselő úrnak, amelyben arról érdeklődünk, mikor akar válaszolni a petícióra.
Szakmailag sem tartjuk megalapozottnak a felső tagozat áthelyezését a létszámok alapján, hiszen a tankerületben Borsodivánkán vagy Szomolyán konkrétan kisebb létszámmal működnek tagiskolák. A Mi Hazánk Mozgalom azt gondolja, hogy a vidéki kisiskolák megtartása nélkül a kormány által megindított faluprogram mit sem ér.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek