2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Egekben az élelmiszerárak a magas infláció miatt – A magyarok fizetik meg a kormány gazdaságpolitikájának árát

Egekben az élelmiszerárak a magas infláció miatt – A magyarok fizetik meg a kormány gazdaságpolitikájának árát

Nem elég, hogy Magyarországon egyedüliként nem volt érdemi kormányzati válságkezelés, a magyaroknak az élelmiszerárak rohamos emelkedésével is szembe kell nézniük. A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint idén júniusban 20 százalékkal kell többet fizetnünk a kolbászért és a párizsiért, mint tavaly ilyenkor, de több mint 10 százalékkal drágább a sonka és a szalámi is. Közel 20 százalékkal drágult a krumpli, a friss zöldség és gyümölcs is, ahogy például a sertéshús is. És nagyon hosszan lehetne még folytatni a listát a kormány adóemelése miatt dráguló üzemanyagokkal bezárólag. Mindez egyenes következménye volt a kormány gazdaságpolitikájának.

A Demokratikus Koalíció szerint a brutális élelmiszerdrágulással a magyarok fizetik meg a kormány gazdaságpolitikájának árát! A DK szerint rövid távon a forint erősítésére lenne szükség, hosszú távon pedig az euró mielőbbi bevezetésére. A DK azt követeli, hogy Matolcsy György jegybankelnök hagyjon fel a forint gyengítésével, mert miatta hónapról-hónapra drágul minden a boltokban. Hiába vagyunk mi, magyarok is európai polgárok, a Fidesz miatt mi érezzük meg leginkább a válságot és a folyamatos drágulást, a fizetésünk és nyugdíjunk pedig hónapról-hónapra egyre kevesebbet ér.

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük:
https://www.facebook.com/dk365/videos/306278260525984/?epa=SEARCH_BOX

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum