2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF

Dunakeszin van az ország legdrágább erdeje – Nyomozás indult a DK feljelentésére

A dunakeszi önkormányzat idén január 12-én megvásárolt egy ártéri erdőt. Az erdő csupán 3 hektár, a város mégis 250 millió fizetett ezért a területért. Ez hektáronként több, mint 83 millió forint, ennyi pénzből a francia riviérán is bevásárolhatott volna a fideszes önkormányzat. Még egyszer: egy ártéri erdős területről van szó, ami nyilvánvalóan a töredékét sem éri ennek az árnak.
A korrupciógyanús ügyről a Központi Statisztikai Hivatal értékbecslése is lerántja a leplet. A KSH szerint az erdő átlagára 600 ezer forint hektáronként. Hogy lett hektáronként 600 ezer forintból 83 millió? Hogy lett az alig kétmilliós területből 250 millió forintot érő terület? Egy fideszes haver nagyon jól járt, természetesen a dunakesziek kárára. Ez nem maradhat következmények nélkül.

A Demokratikus Koalíció dunakeszi szervezete feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával. A DK feljelentésére hétfőn elindult a nyomozás, a fideszes önkormányzatnak el kell számolnia a negyedmilliárdos erdővásárlással. A DK tudni akarja, hogy miért fizették ki a területért az értéke sokszorosát, hogy lett 3 ártéri hektárból az ország legdrágább erdeje? A DK szerint, aki lop a közösből, annak a börtönben van a helye, akkor is, ha a Fidesz tagja.

Rónai Sándor
DK Pest 5. vk elnöke
DK Pest megyei önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek