2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Dobrev Klára üzenete május elsején: “Az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is”

Dobrev Klára üzenete május elsején: “Az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is”

Alább küldjük Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének május elsejei Facebook-posztját, szíves felhasználásra:
https://www.facebook.com/dobrevklara/photos/a.1975631215846397/3908410899235076/

“Ha munka van, minden van – hangzik el sokszor, és ez nyilván eszünkbe jut május elsején, a munka ünnepén is. De valóban így van? Ha van munkánk és tisztességesen dolgozunk hétfő reggeltől péntek estig, akkor valóban megvan mindenünk, ami a tisztességes megélhetéshez kell?

Orbán Magyarországán szerintem ez régóta nincs így. Ha munka van, akkor is csak küszködünk a hó végén, és figyeljük a naptárt, hogy milyen napra esik elseje, ötödike, tizedike – kinek mikor jön a fizetés. Ez jut ma a sokaknak az orbáni kevesek Magyarországán, mert ahol a keveseknek sok jut, ott a sokaknál kevés marad.

2019 tavaszán, az európai parlamenti választás kampányában többek között az európai minimálbér bevezetését tűztem a zászlómra. Akkor azt mondtam, hogy az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is. Két év sem telt el azóta, de már nem csak azt értük el, hogy lesz európai minimálbér, hanem már konkrét jogszabálytervezet is van a bevezetésére. Az álomból pedig, ha nem is egyik napról a másikra, de valóság lesz: a sokak Magyarországának mindennapi valósága.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum