2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK:Pártállam helyett jogállamot! – A Pártállami Számvevőszék is a kormány kézivezérelt háziszervezeteként működik

DK:Pártállam helyett jogállamot! – A Pártállami Számvevőszék is a kormány kézivezérelt háziszervezeteként működik

3 évtizeddel a rendszerváltás után Magyarország már csak nyomokban emlékeztet egy demokratikus jogállamra, az elmúlt 10 évben az Orbán-rendszer öles léptekkel haladt a pártállam kiépítése felé. Ma már nincs független ügyészség, független médiahatóság, független közmédia, független Állami Számvevőszék, ahogy a választási szervek vagy a rendőrség sem független a hatalom pillanatnyi akaratától.

Azért jöttünk ma az Állami Számvevőszék elé, hogy egyértelművé tegyük: ez már nem az a független állami szerv, amely elvben a pártok gazdálkodásának pártatlan ellenőrzésére hivatott. Az ÁSZ vezetője egy volt fideszes politikus, Domokos László, ez pedig meglátszik az ÁSZ munkásságán is: miközben a Fidesz ellenőrizetlenül szórja a milliárdokat minden kampányban és azon kívül is, az ÁSZ a törvényesen, sokkal kevesebb pénzből gazdálkodó ellenzéki pártokat hátráltatja többmilliós, akár százmilliós bírságokkal.

2022-ben az ellenzék nem csak az Orbán-rendszert akarja leváltani, hanem a pártállamot is jogállamra akarja cserélni. Európai magyarok vagyunk, akik nem egy szovjet vagy fehérorosz típusú illiberális pártállamban, hanem egy európai demokráciában, egy európai Magyarországon szeretnénk élni. A DK és a Liberálisok szerint az Orbán-rendszerrel együtt fognak bukni azok a fideszes káderek is, akik ma papíron független intézményeket vezethetnek, de valójában Orbán Viktor parancsának és pártpolitikai érdekeinek tesznek eleget, mint például Domokos László, aki az Állami Számvevőszékből pártállami számvevőszéket csinált az elmúlt években.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője

 

A flashmobbal egybekötött sajtótájékoztatót a DK oldalán élőben közvetítettük:

https://www.facebook.com/dk365/videos/305460627236033/

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető:

https://www.filemail.com/d/mfkycagtyfmbntr

Az akcióról további fotók az alábbi linkről tölthetőek le:

https://boards.wetransfer.com/board/suwof8usrtu4ti70s20200817084721/latest

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum