2023. 06. 6. kedd

Norbert, Cintia
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF

DK:Nyílt levél Tekintetes Takaró Mihály Úrhoz

Tekintetes Címzetes Főtanácsadó Úr!

Egész népünk nevében, akiket Ön valóban nem középiskolás fokon, hanem annál sokkal alacsonyabb színvonalon próbál meg tanítani, köszönjük Önnek és a nagyságos tésasszonynak, kedves feleségének, hogy egyik legnagyobb nemzeti költőnk, József Attila az Ön jóindulatának köszönhetően benne maradhatott az új Nemzeti alaptantervben. Tudjuk, hogy milyen nehéz lehet most Tekintetes Főtanácsadó úrnak, hiszen József Attila baloldaliként életével és egész költészetével a kirekesztettek, a megnyomorítottak melletti szolidaritást, az egyenlőséget, a szabadságot, a melldöngetéstől mentes, őszinte hazaszeretetet hirdette. Talán cseppnyi vigasz Őfőtanácsadóságodnak, hogy az akkor még kamasz költő Trianon után Nem, nem soha! címmel írt egy, a korabeli irredenta lózungokat kisiskolás szinten felmondó költeményt, amit bár a rendszerváltás előtti kiadások rendre kihagytak az életműből, de a kritikai kiadásban már például szerepel. Igaz, ennek ismeretét nem is várjuk el Címzetességedtől, hiszen egy több mint 15 éves kiadásról beszélünk (plusz ugye irodalomtörténészként az ember minek is használna kritikai kiadásokat; a kritikai kiadás diplomás kommunista trükk), csak gondoltam, megemlítem, mintegy szerény hozzászólásként abban a vitában, hogy most akkor József Attila nemzeti költő-e, vagy sem.

Ugyanilyen hálától lángoló szívvel köszönjük útmutatásait a XXI. századi iskola szerepéről. Tekintetes C. F. úrnak igaza van: én magam már pedagógusként is azt vallottam, hogy a büdös kölke érezze jól magát, és sajátítson el hasznos ismereteket máshol, ne az iskolában! Az iskola a felesleges információhalmazok bemagoltatásának a terepe, a fegyelemre és a hatalmasok előtti meghunyászkodásra nevelés színhelye. Örülök, hogy az a kormány, amit T. C. F. úr is minden kritika nélkül kész kiszolgálni, ugyanezt a meghunyászkodást várja el a tanártársadalomtól is. Ezért is tiltják meg számukra azt, hogy élve a bíróság által is megerősített munkavállalói jogaikkal, munkaidejükben sztrájkolhassanak.

Tekintetes Címzetes Főtanácsadó úr! Kérjük T. C. F-ségedet, hogy még sokáig mutassa az utat az élő nemzeti lelkiismeret lángoló fároszaként nekünk, többieknek, akik még mindig a liberális métely kéngőzét okádó globalista mocsárban bolyongva, hónunk alatt egy rongyos József Attila-kötettel várjuk a narancsszínű megvilágosodást.

A NER áldását kérjük Önre és kedves kollégáira!

Mélymagyar üdvözlettel:

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek