2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK:Köszönjük Kiss Gábornak?

A pénteki közgyűlésen lemondott Kiss Gábor, Miskolc egyik alpolgármestere. Saját bevallása szerint „oktatási szakemberként vállalt feladatot a miskolci polgármesteri hivatalban, ez nagy kihívás volt”. Szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt ültette a FIDESZ-KDNP képviselőcsoportja az alpolgármesteri székbe, így gyakorlatilag az elmúlt öt évének munkáját értékelhetjük.

Miskolc Megyei Jogú Városa 2012-ben közel 17 milliárd Ft-ot költött oktatásra. Ez az összeg 2017-ben kevesebb mint 3 milliárd Ft, azaz 6 x több volt 2012-ben!

Kiss Gábor feladata az évek alatt megszűnt, csak úgy, mint a város fenntartásában önállóan és stabilan gazdálkodó iskolák. Megszűnt a feladata, hiszen egykor az önkormányzat vagyonát képező intézményeket, a gyermekeink jövőjét biztosító stabil, a helyi önkormányzat által fenntartott és működtetett iskolák napi működésébe az Orbán-Kriza rezsim ámokfutásának köszönhetően ma már nincs beleszólásunk nekünk, miskolciaknak.

Elrabolták tőlünk általános és középiskoláinkat, méltán híres gimnáziumainkat, melyben Kiss Gábor kulcsszerepet vállalt.

Köszönjük meg Kiss Gábornak, hogy megfosztotta az önkormányzatot vagyonától, az oktatás biztosításához való jogától?

Köszönjük meg, hogy a köznyelvben már mumusként mondogatják az emberek a Klebelsberg Központ nevét, melyet fideszes pártkatonák irányítanak?

Nem köszönjük ezt meg… Kriza és Orbán bukása után Kiss Gábort is felelősségre fogjuk vonni és visszavesszük azt, ami a miskolciaké.

Az iskolákat, az oktatást, a miskolci gyerekek jövőjét, Miskolc jövőjét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek