2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Vizsgáltassa ki Tarlós István, hogy miért késik a 3-as metró átadása!

Az eredetileg decemberre tervezett átadás helyett legkorábban március környékén fejeződhet be a hármas metró felújítása. 2019 első negyedévének végén indulhat csak újra az utasforgalom az M3-as metró északi szakaszán.
A metrófelújítás eleve késve kezdődött el, és mára azt is tudjuk, hogy a kivitelező cég képtelen a vállalt határidőn belül befejezni a munkát.
Budapest fideszes vezetésének még egy ilyen felújítás is jócskán meghaladja a képességeit.
Bár rengeteg pénzt fizetnek a felújításért, mégsem a legrosszabb állapotban lévő, és ebből kifolyólag életveszélyes útszakaszt újítják fel, hanem az metró északi szakaszát.
A DK felszólítja Tarlós Istvánt, vizsgáltassa ki, mi az oka a több hónapos csúszásnak. És felszólítja a BKV vezérigazgatóját, hogy hajtsa be a kötbért a csúszásért kivitelezőkön.
Tarlós István egyébként is bajban van, a Demokratikus Koalíció feljelentésére ugyanis nemrégiben nyomozás indult. Két éve még elutasította a Főügyészség a feljelentésemet, most viszont az ORFK utasította a BRFK-t a nyomozásra.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya arról tájékoztatott minket, hogy a Budapesti Rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozásra, méghozzá különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.
Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek