2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: veszélyben a lakások téli fűtése?

Miközben a kormány jószerivel hadat üzen minden szomszédunknak és szövetségesünknek, eközben a legalapvetőbb szolgáltatásokkal sem foglalkozik tisztességesen. Jelenleg egyharmadig sincsenek feltöltve az állami kézben levő hazai földgáztárolók, holott a fűtési idény kezdete előtt a feltöltöttségi szintnek 40 százalékon kéne állnia.
A Magyar Földgáztároló Zrt. adatai szerint a készletek lassan, naponta csak 0,3 százalékkal gyarapodnak, tavaly ilyenkor már 3,13 milliárd köbméter gáz volt a tárolókban. Tekintettel arra, hogy a teljes hazai földgázfogyasztás 70 százaléka a téli hónapokra esik, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy a politikai, morális és diplomáciai ámokfutás helyett gondoskodjon a magyar emberek lakásainak fűtéséről. Végezze el a kötelező feladatait és ne pótcselekvéssel, gyűlöletkeltéssel múlassa az időt. Ráadásul ilyen kapacitáskihasználás mellett kár volt megvenni ezeket a tározókat: az adófizetőket százmilliárdos veszteség éri.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum