2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Vegyék ki az MNB kezéből a Quaestor ellenőrzését!

Az ezer szálon Fideszhez köthető Quaestor csődje után drasztikus mértéket öltött a fideszes brókerbotrány. A brókercégek fokozott ellenőrzése mellett most az a Magyar Nemzeti Bank kardoskodik, amely tavaly 70 milliárd forintos kötvénykibocsátást engedélyezett a Quaestornak és amely még idén februárban sem talált hiányosságokat a 150 milliárd forintot eltüntető brókercégnél.
Windisch László, a jegybank felügyeletért felelős alelnöke írta alá azokat a dokumentumokat, amelyek 70 milliárdos kötvénykibocsátást és bankvásárlást engedélyeztek a fideszes potentát által birtokolt brókercégnek. Vida Ildikó „önvizsgálatához” hasonlóan a napokban ő beszélt arról, hogy „az MNB kompromisszumok nélkül folytatja le a célvizsgálatokat a befektetési szolgáltatóknál”.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak ki kell vennie a brókercégek ellenőrzését az MNB kezéből, hiszen az MNB mulasztásai vezettek a brókerbotrányhoz. A DK nem akar újabb Vida Ildikó-féle hamis önvizsgálatot, ezért a DK szerint nem ellenőrizheti az a Matolcsy György és az a Windisch László a becsődölt brókerházakat, akik személyesen is felelősek lehetnek a kialakult helyzetért. A DK – ahogy korábban is – parlamenti vizsgálóbizottság általi ellenőrzést javasol a fideszes brókerbotrány ügyében.

Kakuk György
elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…