2023. 06. 10. szombat

Margit, Gréta
1 EUR 369 HUF
1 GBP 430 HUF

DK: Végletesen leszakad Magyaroszág – Már a román minimálbér is megelőzi a magyart

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának legutóbbi egyeztetése nyomán úgy tűnik, Magyarországon jövőre nem lehet érdemi minimálbéremelés. A kormány a válságkezelés elmulasztásával nem csak munkahelyek tízezreit hagyta megszűnni, hanem szinte a minimálbéremelést is ellehetetlenítette. Történelmi jelentőségű, hogy a román minimálbér magasabb lesz a magyarnál, a szlovák és a lengyel minimálbér pedig lassan a másfélszerese lesz a magyarnak.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány hatalmas károkat okozott az országnak azzal, hogy képtelen volt a válság hatékony kezelésére. A szakszervezetekkel és a munkaadókkal folytatott tárgyalások során a kormány az ország legnagyobb munkáltatójaként nem viselkedhet előkelő idegenként. 1 millió 40 ezer alacsonybérű munkavállaló sorsa függ közvetlenül a háromoldalú tárgyalások eredményétől, ezért rendkívül fontos, hogy még ebben az évben egyezség szülessen a minimálbérről és a garantált bérminimum összegéről.

Dávid Ferenc

A DK gazdasági szakértője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

3+1 tuti program apák napjára
Az apák napja egy Amerikából eredeztethető ünnep, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján, azaz idén 18-án ünneplünk. A különleges alkalom eg…