2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Változatlan bürokrácia, kevesebb munkahely – Értelmetlen leépítésbe kezd a kormány

DK: Változatlan bürokrácia, kevesebb munkahely – Értelmetlen leépítésbe kezd a kormány

Lázár János mai bejelentése szerint a kormány több ezer ember elbocsájtására készül az államigazgatásban. A Fidesz a 2010 óta pártkáderekkel felhizlalt közigazgatásban most „bürokráciacsökkentés” címszóval kezd megszorításba, több, a rendszerváltás óta szakmai alapon működő háttérintézményt is bezárva.
A politikai alapon dolgozó pártkatonák, és a több, mint 100 fideszes helyettes államtitkár tehát marad, csak a szakmai munkát végzőket érinti a leépítés. Ők azok, akiket a kormány 5 éve életpályamodellekkel és bértáblákkal hiteget, hogy aztán egyik napról a másikra, ész és értelem nélkül, előzetes vizsgálatok nélkül tegye ki őket az utcára.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz nem a bürokráciát, csak a munkahelyek számát csökkenti. A DK szerint a kormány elárulja az embereket, amikor 100 helyettes államtitkárt foglalkoztatva beszél bürokráciacsökkentésről. A fideszes kevesek ész és értelem nélkül, minden szakmai szempontot nélkülözve veszik el a sokak munkahelyeit.

A DK által képviselt Sokak Magyarországán nem lehet átgondolatlanul több ezer embert az utcára tenni.

Varju László
alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek