2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Vajna kihagyja az Oscar-gálát – Átvilágította-e a kormány a filmügyi biztost?

A Bors szerint Andy Vajna kihagyhatja az idei, hazánk szempontjából különleges Oscar-gálát, mert „egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy kitegye magát a fárasztó rendezvénynek”. Tekintve, hogy az Orbán-kormány filmügyi biztosa ellen sajtóhírek szerint évekkel ezelőtt egy 110 millió dolláros ügyben már nyomozott az amerikai adóhatóság, felvetődik a kérdés: valóban egészségügyi okok állnak-e a háttérben?
A kitiltási botrány óta tudjuk, hogy nem Andy Vajna lenne az egyetlen a fideszes kevesek közül, aki a sokak elárulása, és a törvények megsértése miatt nem utazhat be az Egyesült Államokba. Kérdés, hogy közéjük tartozik-e a filmalapot kezelő fideszes oligarcha, aki nem mellesleg a teljes hazai szerencsejáték-ipart kapta meg az elmúlt években, monopolhelyzetet és többmilliárdos adókedvezményeket is kapva a korrupt hatalomtól.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja a kormánytól: átesett-e Andy Vajna C típusú átvilágításon? A DK szerint a kormánynak nemzetbiztonsági okokból tudnia kell róla, ha Andy Vajna ellen bármilyen nyomozás vagy hatósági eljárás zajlik Amerikában, erről pedig morális kötelessége a magyar állampolgárokat is tájékoztatni. A DK által képviselt Sokak Magyarországán a független igazságszolgáltatás feladata lesz kivizsgálni, hogy mely fideszeseket tiltották ki Amerikából korrupciós ügyek miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…