2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Újra kell gondolni az egészségügy helyzetét Magyarországon

Gyakorlatilag hiába fizetünk TB-járulékot, egyre kevesebbet kapunk a pénzünkért. Az egészségügyi kiadások harmadát már saját zsebből kénytelen kifizetni a lakosság, ha valóban gyógyulni akar. Egy ultrahangra heteket kell várni, de vannak olyan vizsgálatok is, amelyek az állami egészségügyben már nem is elérhetőek, mert az orvosok a magánszektorba vándoroltak át. Mindeközben a magyarok több, mint 40%-a úgy hal meg, hogy meg lehetett volna őket menteni.

A Demokratikus Koalíció úgy látja, a jelenlegi rendszer semmi esetre sem “világelső”, vagy “európai színvonalú”, ebben a formájában pedig a továbbiakban nem fenntartható. Magyarország jelenleg a hetedik legrosszabb helyen áll az EU egészségügyi listáján az Eurostat adatai szerint, miközben gyakorlatilag feleslegesen vonják le a munkavállalóktól a TB-járulékot, hiszen ha valaki meg akar gyógyulni, magának kell ezt finanszíroznia.
A DK azt szorgalmazza, hogy egy társadalmi párbeszéd keretében mérjék fel a magyar lakosság véleményét az egészségüggyel és a TB-járulékokkal kapcsolatban, hogy egy  valóban működő, az emberek igényeinek megfelelő, színvonalas, európai egészségügyi ellátásban részesülhessenek a magyarok.
Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségpolitikus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek