2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Újabb agráregyetem esik áldozatul a Fidesz feneketlen étvágyának

Egyedüliként a magyar felsőoktatásban a Debreceni Egyetem legfőbb döntéshozó testülete ellenszavazat nélkül fogadta el a modellváltás kezdeményezéséről szóló javaslatot 2021. év elején. Ezen 68 bátor ember cselekedetét történelmi jelentőségűnek nevezte Szilvássy Zoltán, akit Balog Zoltán egykori emberi erőforrások minisztere a szenátus ajánlását figyelmen kívül hagyva rektornak javasolt, így mint egy politikailag lekötelezett embertől nem is várunk mást.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz minden eddigi rendszer átalakító cselekedete nem szólt másról, mint vegytiszta klientúra- és gazdasági hatalomépítésről. Mi, európai magyarok tiltakozunk a Fidesz hatalomátmentési kísérlete ellen, amit a felsőoktatásban akarnak végrehajtani. A gödöllői egyetem elfoglalása után ismét egy agrároktatásban résztvevő egyetem esik áldozatul a Fidesz elkeseredett hataloméhségének, de a 2022-es kormányváltás után megtaláljuk a módját annak, hogy a Debreceni Egyetem és polgárai is ismét önállóan, pártpolitikai nyomástól mentesen éljenek, tanuljanak és kutassanak.

Benedek Szilveszter

A DK Agrárkabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…