2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Üdvözöljük az előrelépést a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésében

DK: Üdvözöljük az előrelépést a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésében

Az Orbán-rendszerrel szemben álló demokratikus ellenzéki erők az utóbbi időben egyre több kérdésben találtak közös nevezőre. Kész Zoltán, a veszprémi időközi országgyűlési választás demokratikus ellenzéki pártok által támogatott civil győztese arról beszélt az ATV tegnapi adásán, hogy közösen támogatható ügynek tartja a köztévé megszüntetését, ami egyébként a DK országgyűlési választási programjának 16. Pontja volt.
Két nappal ezelőtt a civilek és demokratikus ellenzéki pártok közös, március 15-i tüntetésén része volt a 19 népszavazásra bocsájtott kérdésnek az Európai Ügyészség felállítása is, amely a DK 16 pontos Európai Parlamenti választási programjának 4. pontja volt és amelyet korábban a Párbeszéd Magyarországért is támogatott.

A Gyurcsány Ferenc által már tavaly novemberben meghirdetett 2016-os előrehozott választás is támogatóra talált a PM-ben a veszprémi győzelem után.

A vasárnapi boltbezárás ügyében szintén a Párbeszéd Magyarországért elnöksége jelezte, hogy támogatja a DK népszavazási kezdeményezését, míg az egységes demokratikus ellenzéki fellépéshez az MSZP utcai kérdőívezéssel csatlakozott.

A Demokratikus Koalíció üdvözli az utóbbi hetekben tapasztalt előrelépést a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésében, amelyben a DK több programpontja is közös nevező tudott lenni az önkényes orbáni maffiakormánnyal szemben álló demokratikus sokaság pártjai és civil mozgalmai között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek