2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Tovább folytatódik az ámokfutás a szakképzésben

A sajtóban ma megjelent hírek szerint a kormány három év után rádöbbent, hogy hiba volt 16 évre csökkenteni a tankötelezettség korhatárát és most éppen növelni kívánja ezt az életkort. Emlékezetes, hogy 2012-ben a Fidesz a szakma és saját szakértői képviselői ellenére erőltette át ezt a változást Orbán Viktor személyes utasítására.
Akár örülhetnénk is, hogy a kormányzat meghajolt a tények előtt és belátta, hogy így csak nő a már így is elviselhetetlenül magas lemorzsolódás. Sajnos azonban valójában most is arról van szó, hogy újabb, sokadik koncepció készült az oktatási rendszer, a szakképzés átalakítására, anélkül, hogy érdemi vitára került volna sor, meghallgatták volna a szakemberek, a pedagógusok véleményét. Az eredmény pedig egy újabb oktatásszervezési torszülött, olyan képtelenséggel, mint a közismereti oktatást nélküli szakképzést követően két év alatt megszerzett érettségi, vagy a 12 éves korban történő pályaválasztás.

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a sok változásban csak egy dolog a közös: a Fidesz politikája miatt egyre kevesebb esélye van a diákoknak arra, hogy jó oktatást kapjanak, használható tudást szerezzenek. Közös érdekünk, hogy minél előbb leváltsuk Orbán maffia kormányát és elkezdődhessen a magyar oktatásügy teljeskörű, szigorúan szakmai alapon történő újjászervezése.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…