2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Történelmi csúcson az élelmiszerárak – Komolyan aggódhatnak a magyar családok, míg Orbánék ölbe tett kézzel ülnek

DK: Történelmi csúcson az élelmiszerárak – Komolyan aggódhatnak a magyar családok, míg Orbánék ölbe tett kézzel ülnek

A Privátbankár elemzése szerint nagyon durván elszálltak az élelmiszerárak Magyarországon: májushoz képest 1 százalékos; míg a tavalyi évhez viszonyítva brutális, 5,5%-os emelkedést tapasztalhatunk. Ráadásul listavezetők a drágulásban olyan alapélelmiszerek, mint a sertéshús, az alma vagy a zöldségfélék.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rezsim lelkén szárad az, hogy a magyar családok már egy normális nagybevásárlást sem tudnak simán kifizetni. A kormány szégyene az, hogy gyerekek ezrei nem jutnak kielégítő, változatos étkezéshez; hogy a nyugdíjasok nagy része hónap végén már csak álmodik arról, hogy boltba megy. Mi, európai magyarok nem ilyen sorsot szánunk a magyar családoknak: nem kegyelemkenyérre és ingyencirkuszra, hanem uniós családi pótlékra, minimálbérre és európai minimálnyugdíjra van szükség ahhoz, hogy Magyarországon is méltó életet élhessenek az emberek, ezért dolgozunk mi is.

Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…