2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Több tízezer magyar nyugdíjas havi hatvanezer forintnál kevesebből él, de Orbánékat természetesen ez sem hatja meg

DK: Több tízezer magyar nyugdíjas havi hatvanezer forintnál kevesebből él, de Orbánékat természetesen ez sem hatja meg

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint az átlagnyugdíj összege 142 ezer forint, a nyugdíjasok jelentős része ennél jóval alacsonyabb összeget kap valójában. Több, mint hetvenzer fő pedig havonta hatvanezer forintnál is kevesebből kénytelen megélni.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet mindenkit: már a koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma során, mielőtt még teljes erővel berobbant volna a gazdasági válság, már követeltük az azonnali nyugdíjkiegészítést az idősek számára. Erre és az európai minimálnyugdíj bevezetésére azért lenne szükség, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben élő idősek is méltósággal viselhessék a nyugdíjas éveket. A gazdasági válság mindenkit, így a nyugdíjasokat is súlyosan érinti, kötelesség lenne rajtuk segíteni, de Orbánéknak még mindig csak kampányígéretekre futja. Mi, európai magyarok mindent megteszünk azért, hogy a jövőben egy idős ember se kerülhessen kiszolgáltatott helyzetbe a ledolgozott évek után.

Dávid Ferenc
a DK gazdasági szakértője, közgazdász

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum