2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Több mint 700 orvos hiányzik a rendszerből – a kormány hirdesse ki az egészségügyi válsághelyzetet!

DK: Több mint 700 orvos hiányzik a rendszerből – a kormány hirdesse ki az egészségügyi válsághelyzetet!

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő januári adatai szerint január elsején 469 háziorvosi, és több mint 270 fogorvosi praxis betöltetlen ma Magyarországon. Bár a települési önkormányzatok ezeken a helyeken helyettesítéssel próbálják megoldani a lakosság háziorvosi ellátását, a már így is túlterhelt és alulfizetett orvosoknak köszönhetően közel 600 településen csak hetente egyszer, maximum kétszer van orvosi rendelés. Orbán rendszere 2020-ra odáig jutott, hogy ha ma vidéken valaki megbetegszik, sokszor csak a legközelebbi nagyvárosban juthat hozzá orvosi ellátáshoz, az utazás pedig a súlyosan betegek, a nagycsaládosok, az idősek és a szegények részére megterhelő, nem ritkán lehetetlen feladat. A magyar egészségügy lassan megoldhatatlan működési zavarokkal küzd, közel 600 ezer ember nem jut háziorvosi ellátáshoz, eközben a fideszes propaganda közpénzmilliárdokból hergel és zengi saját nagyszerűségét.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy az esztelen pénzszórás helyett az illetékesek tegyenek meg mindent a fennálló helyzet megoldására, és azonnali hatállyal hirdessék ki az egészségügyi válsághelyzetet! Magyarországnak most nem sikerpropagandára, hanem mielőbbi cselekvésre van szüksége!

Dr. Komáromi Zoltán

a DK egészségügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…