2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Tiziano-t vett Matolcsy, az EB vizsgálódik

Matolcsy György jegybankelnök helyett hivatalba lépése óta műgyűjtő krőzusként viselkedik, hiszen több tíz milliárd adóforintot költött már luxusingatlanokra, “csodazongorákra” és műkincsekre. Matolcsy legújabb üzlete 4,5 milliárd forintjába került az országnak, a jegybankelnök ugyanis egy Tiziano-festményt vásárolt az MNB pénzén. Az európai országok jegybankelnökeihez hasonlóan Matolcsynak is csak két feladata lenne: fenntartani az ország pénzügyi stabilitását és erősíteni a forintot. Matolcsy ezzel ellentétes pénzszórása mára Európában is szemet szúrt.
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője már korábban az Európai Bizottsághoz fordult a Magyar Nemzeti Bank nagy értékű költekezései miatt. Brüsszeli tájékoztatás szerint az Európai Bizottság már meg is indított egy mélyreható vizsgálatot Matolcsy közpénzpazarló ámokfutásának részletes feltárásáért.

A Demokratikus Koalíció szerint Matolcsynak ideje szembenéznie pénzszórása tarthatatlanságával és az Európai Bizottság folyamatban lévő vizsgálatának lehetséges következményeivel. A DK szerint Matolcsy György tudata talán még mindig “nem fogta át”, hogy ha a Bizottság hazánk jegybankelnökének gyanús pénzköltéseit vizsgálja, az súlyos károkat okoz hazánk nemzetközi megítélésében. A DK szerint a mostani Tiziano-vásárlás csak olaj volt a tűzre, amely akár fel is gyorsíthatja a Bizottság Matolcsy ellen folytatott átfogó vizsgálatát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum