2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Tízezrek hiányoznak ma az iskolákból a Fidesz miatt – Meg kell szüntetni a KLIK-et!

DK: Tízezrek hiányoznak ma az iskolákból a Fidesz miatt – Meg kell szüntetni a KLIK-et!

A szülők megelégelték, hogy az Orbán-kormány nem hajlandó felszámolni az elmúlt 6 év kudarcba fulladt oktatáspolitikáját. Emiatt jött létre a mai „Nem leszek suliban” nevű civil kezdeményezés, amely keretében ma több tízezer diák hiányzik az iskolapadból szülői igazolással.
A Fidesz pökhendi párbeszéd-képtelensége vezetett ahhoz, hogy ma már nem csak a tanároknak és a diákoknak, hanem a szülőknek is tiltakozniuk kell a közoktatás tönkretétele ellen. Ma több tízezer üresen álló iskolapad szimbolizálja, hogy hova vezetett az elmúlt 6 év védhetetlen oktatáspolitikája: lassan nem csak kréta és fűtés, hanem diák sem lesz a hazai közoktatásban. A mai civil tiltakozás frappáns válasz Orbán tegnapi évértékelőjére, ahol a KLIK működésképtelensége csak úgy jelent meg, mint valami könnyedén megoldható részletkérdés egy kiválóan működő rendszerben.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: ismerje be oktatáspolitikájának kudarcát, vállaljon felelősséget a közoktatás tönkretételéért, és azonnali hatállyal szüntesse meg a KLIK-et! A DK Sokak Magyarországa programja szerint a KLIK megszüntetése után el kell törölni a használhatatlan kötelező tankönyvek rendszerét, tehermentesíteni kell a tanárokat az adminisztráció alól, vissza kell adni az iskolák szabadságát, és fokozatosan emelni kell a tanárok bérét.

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek