2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Tiltakozunk Putyin díszpolgári címe ellen!

Putyinnak semmi keresnivalója nincs se a Debreceni Egyetemen, se Debrecenben, de még Magyarországon sem! Mint ahogy a Fidesznek, a Fidesz pártkatonáinak, komisszárjainak se lenne helye az oktatásban, így az egyetemeken sem.  Szánalmas, ahogy a debreceni egyetem vezetői, odadobva a saját becsületüket, az általuk vezetett egyetem autonómiáját, ismét, immár sokadjára is, a Fidesz bábjává, az orbáni-diktatúra szekértolóivá váltak azzal, hogy Putyinnak a Civis Honoris Causa díjat adományozzák.

Szégyen, hogy a debreceni egyetem vezetői végzik el Orbánnak a piszkos munkát. Ha kell, érdemtelenül professzori rangot adományoznak, ha kell, az egyetemi autonómia, a tanszabadság, és a CEU ellen fordulnak, de ha az a megrendelés, akkor díszpolgári, vagy egyéb címet osztogatnak, saját egyetemük, és Debrecen becsületét taposva ezzel a sárba.
Ez az út, melyre az orbáni rezsim, és a Debreceni Egyetem vezetői rátévedtek, nem a felvilágosult, szabad Európába, sokkal inkább egy félázsiai, szürreális diktatúrába, és Moszkvába vezet!

Varga Zoltán
a DK debreceni önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek