2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Tegnap szóltunk, hogy leállhat a fővárosi közlekedés – Azonnali béremelésre van szükség a BKV-nál!

DK: Tegnap szóltunk, hogy leállhat a fővárosi közlekedés – Azonnali béremelésre van szükség a BKV-nál!

Ma két szakszervezet is bejelentette, hogy áprilisban összesen 8 napot fog sztrájkolni a BKV az elmaradó béremelés miatt. Ez sem a kormányt, sem a Fővárost nem érhette váratlanul, sajnos megint a DK-nak lett igaza.
A Demokratikus Koalíció tegnap egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatót is tartott az Egységes Közlekedési Szakszervezettel a BKV-nál elmaradó béremelésről. Elhangzott, hogy az állam jelentős béremelést ígért az állami társaságok dolgozóinak, míg a Fővárosnak nincs pénze béremelésre az önkormányzati fenntartású BKV-nál: így nem csak a külföldi lehetőségek, hanem a hazai állami közlekedési vállalatok is elszipkázhatják a BKV dolgozóit. A tarthatatlan helyzetben teljesen várható volt a sztrájk, ez pedig mára elő is állt.

A Demokratikus Koalíció csak ismételni tudja magát: azonnali béremelésre van szükség a BKV-nál! Az nem járja, hogy aki sárga buszt vezet a fővárosban, az harminc százalékkal többet keres, mint az, aki kéket. A DK szerint a Fővárosnak ki kellene kényszerítenie, hogy az állam fedezze a BKV béremelését, ehhez persze egy felelős főpolgármesterre is nagy szükség lenne.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek