2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Tarsoly az orosz vízumbotrányban is a Fideszre vall

Egy ideig szánalmas erőlködött a Fidesz, hogy megpróbálja szétkenni a százmilliárdos Quaestor-botrány felelősségét. Mostanra kiderült, amit a Demokratikus Koalíció korábban is állított: a legfőbb felelősöket az Orbán-kormányban kell keresni.
Tarsoly Csaba az ügy egyetlen előzetesben ülő érintettje ismét vallott. Ezúttal azt ismerte be, hogy a Quaestorhoz köthető orosz vízumközpont ezrével bocsátotta ki a schengeni vízumokat bármiféle ellenőrzés nélkül, mielőtt a Quaestor 2014-ben átvette volna ezt az üzletet. „Engem Szijjártó úr keresett meg, hogy kiszervezzék a vízumkiadást, hogy ne a követségen döntsék el, ki kaphat.” – mondta Tarsoly a bíróságon.

A Külügyminisztérium 2013-as belső vizsgálata szerint „tisztázatlan anyagi hátterű és foglalkozású orosz állampolgárok” kapták meg „minden látható, dokumentált ellenőrzés nélkül”, köztük orosz prostituáltak is. Még a lakcímüket sem kellett megadniuk. A konzulokkal szemben „rendszeres volt a tisztességtelen befolyásszerzés, nyomásgyakorlás, akár fenyegetés”.

Ez az Orbán-kormány diplomáciája és ez a korrupció. A DK a kormányváltás után a moszkvai vízumbotrány kapcsán ki fogja vizsgáltatni Orbán Viktor és Szijjártó Péter felelősségét is.

Ara-Kovács Attila elnökségi tag, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek