2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Tarlós István terel és zsarol – kínos produkció a főpolgármesteri székben

Tarlós István a Fidesz homofób kórusába beszállva próbálja elterelni a figyelmet a főváros ügyeiről. A főpolgármester úgy költött el 11 milliárd forintot a 3-as villamosvonal felújítására, hogy a botrányosan egyenetlen sínpálya az új spanyol villamosok számára használhatatlan.

A botrány a 3-as metró felújításával kapcsolatban is kibontakozóban van, arról nem is beszélve, hogy a főpolgármester mit művel a fővárosi közlekedési cég dolgozóival. Tarlós István azzal zsarolja a szakszervezeteket és a BKV dolgozóit, hogy ha sztrájkolni mernek, nem lesz béremelés. Teszi mindezt úgy, hogy a BKV 2015. évi üzleti tervében feketén-fehéren szerepel, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem engedett 0%-osnál nagyobb béremelést a BKV vezetésének. Tarlós tehát úgy tesz, mintha nem lenne tisztában az ok-okozati összefüggésekkel: nem azért nem lesz béremelés, mert sztrájkolni fognak a BKV-dolgozók, hanem azért fognak sztrájkolni, mert nem lesz béremelés.

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István homofób kirohanása és a BKV dolgozóinak fenyegetése nem természetes egy főpolgármestertől, ellenben rendkívül visszataszító. A DK szerint Tarlósnak hagynia kellene, hogy a BKV menedzsmentje megegyezzen a cég dolgozóival, valamint azonnali vizsgálatot kellene elrendelnie a 3-as villamosvonal méregdrága és botrányos felújítása kapcsán.

Gy. Németh Erzsébet
Fővárosi Önkormányzati képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…