2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Tarlós átverte a budapestieket – 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért

DK: Tarlós átverte a budapestieket – 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért

Tarlós István tegnap bejelentette: csak 2019 őszére újítják fel a 3-as metrót. A főpolgármester korábban 2 dologra hivatkozott, amikor minden áron a régi szerelvényeket akarta felújítani új metrókocsik vásárlása helyett: a felújítás olcsóbb és gyorsabb lesz.
A kettőből egyik sem bizonyult igaznak: a hitelfelvétel költségével együtt több, mint 80 milliárdot költünk a felújításra, holott a Főváros és a BKV becslése szerint az új kocsik meglettek volna 90 milliárdból. Nem lesz gyorsabb sem, hiszen még négy évet kell várnunk a felújításra.

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István átverte és elárulta a budapestieket. A főpolgármester lassan és drágán újíttatja fel a 3-as metrót, ennél hamarabb és ugyanennyi pénzből lehettek volna a budapestieknek új metrókocsijai. Tarlósnak és a Fidesznek köszönhetően 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért. Ismét bebizonyosodott, hogy Tarlós nem a fővárosi sokakat, hanem a fideszes keveseket képviseli.
A főpolgármester tegnap azt is elmondta, hogy „a kutya sem akarta a BKK-t egy kétezer fős cégnek”. A DK szerint emiatt Tarlós Istvánnak az akkori főpolgármestert kellene számon kérnie: önmagát.

Gy. Németh Erzsébet
A DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…