2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Tarlós átverte a budapestieket – 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért

DK: Tarlós átverte a budapestieket – 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért

Tarlós István tegnap bejelentette: csak 2019 őszére újítják fel a 3-as metrót. A főpolgármester korábban 2 dologra hivatkozott, amikor minden áron a régi szerelvényeket akarta felújítani új metrókocsik vásárlása helyett: a felújítás olcsóbb és gyorsabb lesz.
A kettőből egyik sem bizonyult igaznak: a hitelfelvétel költségével együtt több, mint 80 milliárdot költünk a felújításra, holott a Főváros és a BKV becslése szerint az új kocsik meglettek volna 90 milliárdból. Nem lesz gyorsabb sem, hiszen még négy évet kell várnunk a felújításra.

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István átverte és elárulta a budapestieket. A főpolgármester lassan és drágán újíttatja fel a 3-as metrót, ennél hamarabb és ugyanennyi pénzből lehettek volna a budapestieknek új metrókocsijai. Tarlósnak és a Fidesznek köszönhetően 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért. Ismét bebizonyosodott, hogy Tarlós nem a fővárosi sokakat, hanem a fideszes keveseket képviseli.
A főpolgármester tegnap azt is elmondta, hogy „a kutya sem akarta a BKK-t egy kétezer fős cégnek”. A DK szerint emiatt Tarlós Istvánnak az akkori főpolgármestert kellene számon kérnie: önmagát.

Gy. Németh Erzsébet
A DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek