2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Támogatjuk az oktatáspolitikai kerekasztal felállítását!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete oktatáspolitikai kerekasztal felállítását kezdeményezi, mert szerintük ősztől látványos összeomlás következhet a közoktatásban.
A gimnáziumok bezárása, a szakképzés átalakítása, a botrányos minőségű állami tankönyvek kötelezővé tétele, az egyetemi autonómia megszüntetése, az iskolaigazgatók hatalom általi leváltása és az iskolai szegregáció törvénybeni engedélyezése együttesen évtizedekkel vethetik vissza a magyar oktatás színvonalát. Az egyre kevesebb pénzből gazdálkodó, romló színvonalú közoktatás közben pont azoknak válik egyre elérhetetlenebbé, akiknek a tanulás lenne az egyetlen lehetőségük a felemelkedésre.

A Demokratikus Koalíció támogatja az oktatáspolitikai kerekasztal felállítását! A DK szerint itt az ideje, hogy az oktatásban (is) kudarcot valló kormányzat végre egy asztalhoz üljön a pedagógusokkal és a szakmai szervezetekkel, ahelyett, hogy minden előzetes tájékoztatás nélkül kezd újabb, súlyos károkat okozó ámokfutásba.

A DK szerint az európai Magyarországnak egy tudás alapú társadalomra kell majd épülnie, hiszen fejlett oktatás híján a magyar fiatalok inkább a nyugat-európai oktatási intézményeket választják majd, tovább mélyítve hazánk tartós leszakadását mind demográfiai, mind gazdasági értelemben.

Niedermüller Péter

Alelnök,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum