2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

DK: Támogatjuk a vagyonnyilatkozati rendszer szigorítását!

Az utóbbi időben több fideszes politikusról is kiderült, hogy hiányos vagyonnyilatkozatot adott le, sokszor elképesztő mértékű megtakarítást vagy nagyértékű ingatlanokat is eltitkolva a nyilvánosság elől. Jelenleg a hiányosan kitöltött vagyonnyilatkozat leadását semmilyen elrettentő erejű szankció nem követi. Az Orbán-kormány politikusai ráadásul olyan mértékben vagyonosodtak az elmúlt négy évben, melyet a fizetésük nem tett volna lehetővé, az adóhatóság mégsem indított ellenük vizsgálatot.
A jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszer tehát egyértelműen alkalmatlan arra, hogy a korrupt kormány politikusainak vagyonosodása átlátható és követhető legyen. Amíg ebben nem történik érdemi változás, a Fidesz politikusairól továbbra is naponta derülhetnek majd ki eltitkolt ingatlanok, földek, luxusórák és irreális mértékű megtakarítások. Az ügyben elindult egy civil kezdeményezés, melyet az atlatszo.hu, a K-Monitor és a TI Magyarország fogalmazott meg.

A Demokratikus Koalíció támogatja a vagyonnyilatkozati rendszer jelentős szigorítását. A DK szerint a korrupció elleni harc első igazi lépése lehetne, ha a képviselők vagyonnyilatkozatai bárki számára elérhetőek lennének a világhálón, valamint ha az adóhatóság automatikusan vizsgálatot indítana az igazolatlan vagyonnal rendelkezők ellen. A DK szerint aki nem támogatja a kezdeményezést, az a közhatalmat vagyonszerzésre felhasználó, korrupt politikusokat támogatja.

Gyurcsány Ferenc
Elnök Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum