2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: Szijjártó szerint siker, hogy senki sem fektet be Magyarországon

Szijjártó Péter azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy „közép-Európában először átvettük az első helyet abban a rangsorban, ami a GDP-hez viszonyított külföldi tőkebeáramlást veszi alapul. Ebben a rangsorban tehát most már elsők vagyunk Közép-Európában, ami azt jelenti, hogy a nemzetgazdaság összteljesítményéhez képest hozzánk jön a legtöbb külföldi működő tőke”

A külügyminiszter korábban még csak láthatatlan BMW-gyárakról, most már nagy horderejű, sajnálatos módon azonban szintén láthatatlan sikerekről beszél. Hazánk a tőke ki- és beáramlásának egyenlege alapján az Orbán-kormány alatt a régió utolsójává vált. Szijjártó Péter győzelmi jelentésének tehát pont az ellenkezője igaz: senki sem fekteti be a pénzét egy olyan országban, amelyben egy korrupt kormány bármikor kitalálhat egy visszamenőleges különadót vagy lehetetleníthet el bármely céget erre kitalált törvényekkel.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány nem csak diplomáciailag, hanem gazdaságilag is elszigetelte hazánkat Európától. A DK szerint a befektetők érkezésének és a nagyarányú munkahelyteremtésnek az orbáni korrupció a fő akadálya. Amíg Európa az Orbán-kormány korrupciógyanús különadói és közbeszerzései miatt indított vizsgálatoktól hangos, addig senki sem fog hazánkban befektetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum